Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Næring og innovasjon

Sør-Trøndelag fylkeskommune arbeider for å sikre regionen gode miljøer og vilkår for næringsutvikling og nyskaping. Med regionen i fokus jobber vi som premissleverandør, pådriver, partner og nettverksbygger.

 

Les mer om satsingsområder og programmer i menyen til høyre.

 

Fylkeskommunens ansvar for området er lagt til Enhet for Regional utvikling med en egen faggruppe for næring og nyskaping. Oversikt over ansatte finner du her

 

Se informasjons-folder for Næring og nyskaping her (pdf).

 

Regionalt handlingsprogram for innovasjon og verdiskaping 2014 (PDF)

Innovasjon Norge er operatør for fylkeskommunens regionale utviklingsmidler når det gjelder støtte til enkeltbedrifter og gründere. For mer informasjon henvises det til www.innovasjonnorge.no  og for gründere vises det spesielt til nettadressene under:

http://www.innovasjonnorge.no/no/grunder/

https://www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/

 

 

Nyheter

 • logo interregVed årsskiftet går startskuddet for Interreg Sverige-Norge 2014-2020, så nå gjelder det å være forberedt. Vær med å tjuvstart den nye programperioden og delta på kick off-samling den 28.-29. oktober på Stratos i Oslo.

  Les mer   19.09.2014
 • Trenger du mer kunnskap om hvordan din bedrift kan få gjennomslag i EUs nye program for innovasjon og forskning Horisont 2020? Den årlige Europakonferansen går av stabelen på Rica Hell Hotel 3. november.

  Les mer   15.09.2014
 • sjømat. Fotograf: Leif-Harald Hanssen

  21-22. oktober arrangerer Sør-Trøndelag fylkeskommune/Kysten er klar et fagseminar om inkludering i samarbeid med Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Distriktssenteret. Med gjester fra hele landet, har fylkeskommunen/Kysten er klar, i samarbeid med Hitra og Frøya kommune, lagt opp til et spennende program for de som ønsker å være en dag ekstra. Målgruppe for dette arrangementet er ansatte i kommuner og fylkeskommuner, næringslivsaktører og andre som ønsker å oppleve og lære av to kystkommuner med befolkningsvekst og utviklingskraft.

  Les mer   05.09.2014
 • Logo ONSDet tyske oljeselskapet VNG gjorde tidligere i år et svært lovende funn i Pil og bue-feltet i Norskehavet. Funnet er det største i området så langt i år og VNG Norge anslår at feltet kan romme mellom 80 og 200 millioner fat olje. I løpet av 2016 vil trolig VNG avklare om feltet skal bygges ut eller knyttes til et av de eksisterende feltene i nærheten. Midt –Norske politikere med Tore O. Sandvik, Anne Marit Mevassvik og Rita Ottervik i spissen møtte onsdag ledelsen i VNG Norge under oljemessa i Stavanger.

  Les mer   28.08.2014
 • Logo ONSDet er Midt-norsk tyngde på ONS (Offshore Northern Seas) som går i i Stavanger 25. august –28. august. Med 35 utstillere og sentral plassering i hovedhallen, speiler den midtnorske ONS-deltakelsen regionens sterke posisjon i olje- og gassmiljøet.

  Les mer   21.08.2014
Se flere nyheter i denne kategorien