Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Næring og innovasjon

Sør-Trøndelag fylkeskommune arbeider for å sikre regionen gode miljøer og vilkår for næringsutvikling og nyskaping. Med regionen i fokus jobber vi som premissleverandør, pådriver, partner og nettverksbygger.

 

Les mer om satsingsområder og programmer i menyen til høyre.

 

Fylkeskommunens ansvar for området er lagt til Enhet for Regional utvikling med en egen faggruppe for næring og nyskaping. Oversikt over ansatte finner du her

 

Se informasjons-folder for Næring og nyskaping her (pdf).

 

Regionalt handlingsprogram for innovasjon og verdiskaping 2014 (PDF)

Innovasjon Norge er operatør for fylkeskommunens regionale utviklingsmidler når det gjelder støtte til enkeltbedrifter og gründere. For mer informasjon henvises det til www.innovasjonnorge.no  og for gründere vises det spesielt til nettadressene under:

http://www.innovasjonnorge.no/no/grunder/

https://www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/

 

 

Nyheter

 • 3 kvinner løser oppgave i bedriftSør-Trøndelag fylkeskommune ønsker å styrke konkurranseevnen i små bedrifter. Erfaringene viser at bedriftssamarbeid inkludert kompetanseheving, kan gi levedyktige og utviklende bedriftsnettverk, som igjen kan gi direkte bidrag til styrking av enkeltbedriftene.

   

  Les mer   14.01.2015
 • Storstu på Windsnes i Midtre GauldalSør-Trøndelag Fylkeskommune har i samarbeid med Midtre-Gauldal kommune og Gauldal IKT gjennomført et pilotprosjekt for å få dokumentert om "neste generasjons bredbånd" (NGA) kan leveres over radio.

   

   

   

  Les mer   13.01.2015
 • Vassbygda i Skaun kommune. Fullført bredbåndsprosjekt i mai 2012. Samarbeid mellom STfk, Skaun kommune og Telenor.Sør-Trøndelag fylkeskommune skal i 2015 utbedre bredbåndsdekningen i flere kommuner. Overordnet omfatter prosjektet utbygging av nærmere 700 nye bredbåndsaksesser til en total kostnad pålydende 10,7 milloner.

  Les mer   13.01.2015
 • Dokkhuset29-31. januar samles musikkbransjen for femte år på rad til Trondheim calling. Trondheim Calling er en musikkonferanse med hovedformål å fremme Midt-norsk musikkproduksjon og eksport, og som mottar støtte fra blant annet Trondheim Kommune, Norsk Kulturråd og Sør-Trøndelag Fylkeskommune.

  Les mer   12.01.2015
 • interreg logoInterreg Sverige-Norge programmet er nå i gang og midler til første søknadsrunde lyses ut med første søknadsfrist 20. februar. Det nye 7-årige programmet (2014-2020) har tatt mål av seg til å være mer fokusert, målrettet og strategisk enn de foregående interregprogrammene.

  Les mer   17.11.2014
Se flere nyheter i denne kategorien