Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Kultur

Sør-Trøndelag fylkeskommune
- har delegert myndighet innen kulturminnevern og museumsutvikling
- har ansvar for Den Kulturelle Skolesekken og Rikskonsertenes skolekonserter i fylket
- fordeler spillemidler til idretts- og nærmiljøanlegg
- har avtaler med Kulturdepartementet og kommuner om drift og utvikling av kulturinstitusjoner i fylket.

Ansvar
Fylkeskommunens oppgaver på kulturfeltet er lagt til Enhet for regional utvikling. Enhetens ansvar for kunst- og kulturutvikling innebærer arbeid innen kulturformidling, kulturhistorie, kulturminnevern og idrett.

Samarbeid
For å kunne tilby et best mulig tilbud innen kultur, legger vi vekt på å samhandle både med andre fylkeskommunale enheter og med eksterne partnere.

Nyheter

 • Karianne Stensland, fylkeskommunens skapende fylkeskunstnerKarianne Stensland, fylkeskommunens skapende fylkeskunstner, er for tiden i Lofoten. Forrige uke viste hun sin performance Oppblomstring i forbindelse med åpningen av ei kunstutstilling i Stamsund.

  Les mer   06.06.2014
 • Katedralskolens streintavler viser navnene til blant annet Jacob Hersleb Darre og Andreas Rogert. Begge var tilstede på Eidsvoll i 1814, i Den Grunnlovgivende Forsamling.

  Les mer   14.05.2014
 • Logo GullsekkenSom en del av ansvaret for Den kulturelle skolesekken skal fylkeskommunen i år arrangere Gullsekken. For første gang er en skole fra Sør-Trøndelag nominert. Prisen deles ut hvert år til en produksjon og en skole som har utmerket seg.

  Les mer   14.05.2014
 • illustrasjonsbilde hus som er alene NOKU Sør-Trøndelag og Sør-Trøndelag fylkeskommune har en intensjon om sammen å styrke kultursamhandlingen i fylket og arrangerte konferanse for ansatte innen kulturområdet i kommunene og fylkeskommunen i Östersund 26.-27.mars.

  Les mer   29.04.2014
 • Karianne StenslandLike før påske ble Karianne Stensland, Årets skapende fylkeskunstner, tildelt Statens Kunstnerstipend for etablerte kunstnere. Stipendet tildeles yrkesaktive kunstnere som gjennom noen års virksomhet har ytt en kvalitetsmessig verdifull kunstnerisk innsats.

  Les mer   25.04.2014
Se flere nyheter i denne kategorien