Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Kultur

Sør-Trøndelag fylkeskommune
- har delegert myndighet innen kulturminnevern og museumsutvikling
- har ansvar for Den Kulturelle Skolesekken og Rikskonsertenes skolekonserter i fylket
- fordeler spillemidler til idretts- og nærmiljøanlegg
- har avtaler med Kulturdepartementet og kommuner om drift og utvikling av kulturinstitusjoner i fylket.

Ansvar
Fylkeskommunens oppgaver på kulturfeltet er lagt til Enhet for regional utvikling. Enhetens ansvar for kunst- og kulturutvikling innebærer arbeid innen kulturformidling, kulturhistorie, kulturminnevern og idrett.

Samarbeid
For å kunne tilby et best mulig tilbud innen kultur, legger vi vekt på å samhandle både med andre fylkeskommunale enheter og med eksterne partnere.

Nyheter

 • Alpaca ensembleAlpaca Ensemble har vært fylkeskunstnerne i 2013. Onsdag 12. februar kl 20:00 takker de for seg med konsert og plateslipp  på Dokkhuset Scene. Årets utøvende fylkeskunstner 2014, Kirsti Huke, er gjest på konserten.

  Les mer   03.02.2014
 • Fra tidligere Trondheim Calling, Foto: Eline Berg For fjerde år på rad inviteres musikkbransjen til Trondheim Calling live. Trondheim Callings visjon er å bygge Trøndelag som en vital og eksportrettet musikkregion, med økonomisk støtte fra blant annet Sør-Trøndelag fylkeskommune.

  Les mer   06.01.2014
 • Kulturtilskudd 2014. – 1. fordeling av tilskudd: Saken sendes tilbake til KVM-komiteen (Kultur, velferd og miljøkomitéen) for ny behandling. Det avholdes ekstraordinært møte i KVM-komiteen i slutten av januar, når endelig ramme for tildeling av tilskudd kulturtiltak for 2014 er klar.

  Les mer   20.12.2013
 • Årets fylkeskunstner 2014 Sør-Trøndelag fylkeskommune (Foto: Øyvind Vikan)Fylkestinget i Sør-Trøndelag utnevnte torsdag 19. desember Karianne Stensland og Kirsti Huke til henholdsvis «Årets skapende fylkeskunstner» og «Årets utøvende fylkeskunstner».

  Les mer   19.12.2013
 • Kandidater til Årets fylkeskunstner 2014Sør-Trøndelag fylkeskommune lyser hvert år ut to stipend på 150.000,- kroner hver som "Årets fylkeskunstner" for Sør-Trøndelag. Ett stipend lyses ut for Årets utøvende, det andre for Årets skapende fylkeskunstner. En vurderingskomité har valgt ut 8 kandidater til finalen.

  Les mer   18.12.2013
Se flere nyheter i denne kategorien