Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Kultur

Sør-Trøndelag fylkeskommune
- har delegert myndighet innen kulturminnevern og museumsutvikling
- har ansvar for Den Kulturelle Skolesekken og Rikskonsertenes skolekonserter i fylket
- fordeler spillemidler til idretts- og nærmiljøanlegg
- har avtaler med Kulturdepartementet og kommuner om drift og utvikling av kulturinstitusjoner i fylket.

Ansvar
Fylkeskommunens oppgaver på kulturfeltet er lagt til Enhet for regional utvikling. Enhetens ansvar for kunst- og kulturutvikling innebærer arbeid innen kulturformidling, kulturhistorie, kulturminnevern og idrett.

Samarbeid
For å kunne tilby et best mulig tilbud innen kultur, legger vi vekt på å samhandle både med andre fylkeskommunale enheter og med eksterne partnere.

Nyheter

 • Det utlyses to stipend på 150.000 kr hver til Årets fylkeskunstnere for Sør-Trøndelag for 2015. Ett stipend til årets utøvende fylkeskunstner og ett til årets skapende fylkeskunstner. Søknadsfrist: 1. november 2014.

  Les mer   30.09.2014
 • Karianne Stensland rorI forbindelse med filmprosjektet «Det er botn i Vestfjorden» har fylkeskunstneren rodd over Vestfjorden. Filmen vises på en utstilling ved Nord-Norsk Kunstnersenter i november.

  Les mer   01.09.2014
 • Karianne Stensland, fylkeskommunens skapende fylkeskunstnerKarianne Stensland, fylkeskommunens skapende fylkeskunstner, er for tiden i Lofoten. Forrige uke viste hun sin performance Oppblomstring i forbindelse med åpningen av ei kunstutstilling i Stamsund.

  Les mer   06.06.2014
 • Katedralskolens streintavler viser navnene til blant annet Jacob Hersleb Darre og Andreas Rogert. Begge var tilstede på Eidsvoll i 1814, i Den Grunnlovgivende Forsamling.

  Les mer   14.05.2014
 • Logo GullsekkenSom en del av ansvaret for Den kulturelle skolesekken skal fylkeskommunen i år arrangere Gullsekken. For første gang er en skole fra Sør-Trøndelag nominert. Prisen deles ut hvert år til en produksjon og en skole som har utmerket seg.

  Les mer   14.05.2014
Se flere nyheter i denne kategorien