Hopp til innhold Hopp til søk Hopp til globalmeny

Kultur

Sør-Trøndelag fylkeskommune
- har delegert myndighet innen kulturminnevern og museumsutvikling
- har ansvar for Den Kulturelle Skolesekken og Rikskonsertenes skolekonserter i fylket
- fordeler spillemidler til idretts- og nærmiljøanlegg
- har avtaler med Kulturdepartementet og kommuner om drift og utvikling av kulturinstitusjoner i fylket.

Ansvar
Fylkeskommunens oppgaver på kulturfeltet er lagt til Enhet for regional utvikling. Enhetens ansvar for kunst- og kulturutvikling innebærer arbeid innen kulturformidling, kulturhistorie, kulturminnevern og idrett.

Samarbeid
For å kunne tilby et best mulig tilbud innen kultur, legger vi vekt på å samhandle både med andre fylkeskommunale enheter og med eksterne partnere.

Nyheter

 • Nina Elisabeth Grøntvedt og Truls Lorentzen Fylkestinget i sør Trøndelag har utnevnt Grøntvedt til skapende fylkeskunstner 2015 og Lorentzen til utøvende fylkeskunstner 2015. Begge mottar et stipend på kr 150.000,-. Utnevnelsen skjedde på Fylkesting 11. desember.

  Les mer   12.12.2014
 • Sør-Trøndelag fylkeskommune lyser hvert år ut to stipend på 150.000 kr hver som Årets fylkeskunstner for Sør-Trøndelag. Ett stipend lyses ut for Årets utøvende fylkeskunstner, det andre for Årets skapende fylkeskunstner.

  Les mer   28.11.2014
 • Logo uprisSelbu ungdomsskole er Sør-Trøndelag sin juryklasse i Uprisen 2015, kåringen av den beste ungdomsboka utgitt i 2014. Selbu er en av sju ungdomsskoler i landet som deltar i denne kåringen. Uprisen er et samarbeid mellom Foreningen !les, Norsk Litteraturfestival og Den kulturelle skolesekken i syv fylker.

  Les mer   27.10.2014
 • Det utlyses to stipend på 150.000 kr hver til Årets fylkeskunstnere for Sør-Trøndelag for 2015. Ett stipend til årets utøvende fylkeskunstner og ett til årets skapende fylkeskunstner. Søknadsfrist: 1. november 2014.

  Les mer   30.09.2014
 • Karianne Stensland rorI forbindelse med filmprosjektet «Det er botn i Vestfjorden» har fylkeskunstneren rodd over Vestfjorden. Filmen vises på en utstilling ved Nord-Norsk Kunstnersenter i november.

  Les mer   01.09.2014
Se flere nyheter i denne kategorien